Het recept
-
1
Doe de gedroogde paddestoelen in een kom overgiet ze met heet water en laat 20 min weken. Laat ze uit lekken en knijp ze uit, bewaar het vocht.
-
2
Smelt de boter samen met de olie in een pan en bak de knoflook, ui, rozemarijn, salie en basilicum 5 min op de rechter plaat. Roer af en toe.
-
3
Doe de tomaten erbij en laat 15 min sudderen in de onderste oven.
-
4
Voeg de geweekte paddestoelen plus zout en peper naar smaak toe en houd alles 5 min afgedekt de rechter plaat.
-
5
Maak intussen de bouillon en gebruik het weekvocht. Breng de bouillon aan de kook.
-
6
Doe de peterselie en de rijst bij de groentenbouillion in de pan en roer.
-
7
Giet de wijn erbij en laat hem verdampen.
-
8
Voeg de bouillon toe en zet met de deksel erop circa 20 min in een kook oven.
-
9
Borstel de verse paddestoelen schoon, bak ze in de boter en bestrooi met zout en peper.
-
10
Serveer de risotto met wat gebakken paddestoelen en geraspte parmezaan.