Het recept
-
1
Bereid de garnalen voor Diepvries garnalen ontdooien: Leg in koud tot lauwwarm water Laat 10-15 minuten weken Dep goed droog met keukenpapier
-
2
Maak de woksaus Meng ketjap manis, Thaise chilisaus en gembersiroop in een kommetje Roer goed door Zet klaar naast de wok
-
3
Verwarm de Esse kookplaat en wok Verwarm de gietijzeren Esse kookplaat tot hoge temperatuur (250-280°C) Plaats de wok op de plaat Laat de wok 3-5 minuten voorverwarmen Test: een druppel water moet onmiddellijk verdampen
-
4
Wok de garnalen Voeg arachideolie toe aan de hete wok (rook meteen kort) Doe garnalen, rode peperreepjes en geperste knoflook erbij Roer constant met een woklepel Wok ongeveer 1 minuut tot garnalen roze kleuren
-
5
Voeg de saus toe Giet de woksaus over de garnalen Blijf roeren en wokken Wok nog 2 minuten tot garnalen opkrullen De saus moet karamelliseren en de garnalen glanzen
-
6
Afwerken en serveren Schep garnalen op een voorverwarmde schaal Giet ook de saus eroverheen Strooi lente-uireepjes erover Besprenkel met sesamolie Garneer eventueel met sesamzaadjes of koriander Serveer onmiddellijk
-
7
Tips voor Wokken op de Esse Kookplaat Esse kookplaat voordelen: Extreme hitte: Bereikt perfecte woktemperatuur (250°C+) Gietijzer behoudt warmte: Blijft heet bij toevoegen ingrediënten Authentiek resultaat: Net als traditioneel wokken op vuur Energiezuinig: Gebruikt de bestaande warmte van je ESSE