Grote garnalen uit de wok | Aziatisch Recept

Garnalen wokken op de Esse gietijzeren plaat? De hoge temperatuur zorgt voor perfect gebakken garnalen met knapperige groenten! Dit snelle Aziatische garnalengerecht is klaar in 5 minuten en boordevol smaak. De gietijzeren Esse kookplaat bereikt de ideale woktemperatuur voor dat authentieke gewokte resultaat. Met een zelfgemaakte saus van ketjap manis en Thaise chilisaus krijg je restaurant-kwaliteit zonder toegevoegde E-nummers.

Ingrediënten

  • 400 gram grote garnalen, schoongemaakt (rauw of gekookt)
  • 1 rode peper, in hele dunne reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 lente-uitjes, in dunne reepjes (groen en wit)
  • 1 eetlepel arachideolie (of andere neutrale olie)
  • 1 eetlepel arachideolie (of andere neutrale olie)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels Thaise chilisaus (sweet chili sauce)
  • 1 eetlepel gembersiroop

Het recept

  • 1

    Bereid de garnalen voor Diepvries garnalen ontdooien: Leg in koud tot lauwwarm water Laat 10-15 minuten weken Dep goed droog met keukenpapier

  • 2

    Maak de woksaus Meng ketjap manis, Thaise chilisaus en gembersiroop in een kommetje Roer goed door Zet klaar naast de wok

  • 3

    Verwarm de Esse kookplaat en wok Verwarm de gietijzeren Esse kookplaat tot hoge temperatuur (250-280°C) Plaats de wok op de plaat Laat de wok 3-5 minuten voorverwarmen Test: een druppel water moet onmiddellijk verdampen

  • 4

    Wok de garnalen Voeg arachideolie toe aan de hete wok (rook meteen kort) Doe garnalen, rode peperreepjes en geperste knoflook erbij Roer constant met een woklepel Wok ongeveer 1 minuut tot garnalen roze kleuren

  • 5

    Voeg de saus toe Giet de woksaus over de garnalen Blijf roeren en wokken Wok nog 2 minuten tot garnalen opkrullen De saus moet karamelliseren en de garnalen glanzen

  • 6

    Afwerken en serveren Schep garnalen op een voorverwarmde schaal Giet ook de saus eroverheen Strooi lente-uireepjes erover Besprenkel met sesamolie Garneer eventueel met sesamzaadjes of koriander Serveer onmiddellijk

  • 7

    Tips voor Wokken op de Esse Kookplaat Esse kookplaat voordelen: Extreme hitte: Bereikt perfecte woktemperatuur (250°C+) Gietijzer behoudt warmte: Blijft heet bij toevoegen ingrediënten Authentiek resultaat: Net als traditioneel wokken op vuur Energiezuinig: Gebruikt de bestaande warmte van je ESSE