Het recept
-
1
Bereid de porcini voor Week de gedroogde porcini 15 minuten in warm water Giet door een fijne zeef (vangt eventueel zand op) Bewaar het weekwater - dit is vol smaak! Snijd de porcini in kleinere stukjes
-
2
Bak de paddenstoelen Verwarm een hapjespan op de gietijzeren Esse kookplaat Voeg olijfolie of truffelolie toe en verwarm Fruit de ui tot deze zacht is (3-4 minuten) Voeg knoflook toe en bak kort mee Voeg alle paddenstoelen (vers en geweekte porcini) en tijmblaadjes toe Bak 5 minuten tot de paddenstoelen goudbruin zijn Breng op smaak met zout, peper en citroensap
-
3
Voeg de risottorijst toe Doe de risottorijst bij de paddenstoelen Roer goed door tot alle rijstkorrels met olie bedekt zijn Dit 'toasten' geeft smaak en zorgt voor de juiste textuur
-
4
Voeg vocht toe Giet al roerend eerst de witte wijn erbij Laat iets inkoken (1-2 minuten) Voeg de warme bouillon toe Breng aan de kook op de kookplaat
-
5
Laat garen in de Esse warmhoudoven Zodra de risotto kookt, doe je het deksel op de pan Plaats de pan ongeveer 25 minuten in de Esse warmhoudoven van 100°C Geen roeren nodig - de oven doet het werk! De risotto is klaar als het vocht grotendeels geabsorbeerd is De rijstkorrels moeten nog een lichte bite hebben (al dente)
-
6
Afwerken en serveren Roer de versgeraspte Parmezaanse kaas erdoor De risotto moet romig en licht vloeibaar zijn (all'onda) Garneer met peterselie en eventueel extra truffelolie Serveer onmiddellijk