Het recept
-
1
Verwarm de Esse kookplaat Verwarm de gietijzeren plaat tot middelhoge temperatuur (circa 180-200°C) Bekleed de plaat met Bake-O-Glide voor gemakkelijk keren Test de temperatuur: een druppel water moet zachtjes sissen
-
2
Bereid de pitabroodjes Snijd de pitabroodjes voorzichtig open langs één kant Zorg dat ze niet helemaal doormidden gaan (zakje moet intact blijven) Klap ze open als een boek
-
3
Vul de pita's Beleg de onderste helft in deze volgorde: 1 plak salami Plakjes mozzarella Reepjes peppadew of geroosterde paprika Gescheurde basilicumblaadjes Versgemalen peper en zout Geraspte oude kaas (of een plak kaas) Tip: Leg de oude kaas als laatste laag - dit helpt de vulling bij elkaar te houden.
-
4
Sluit en gril Klap de bovenste helft van het pitabroodje terug Druk lichtjes aan zodat alles goed vastzit Leg de gevulde pita's op de Esse kookplaat
-
5
Bakken met gesloten deksel Sluit het deksel van de Esse (of gebruik een grillpan met deksel) Bak 3 minuten tot de onderkant mooi knapperig en goudbruin is Keer de pita's voorzichtig om met een spatel Bak nog 3 minuten met gesloten deksel De kaas moet gesmolten zijn en het brood krokant
-
6
Serveren Haal de pitabroodjes van de plaat Laat 1 minuut afkoelen (de vulling is heet!) Snijd eventueel doormidden Serveer direct