Apple pie Bakken | klassieke Amerikaanse appeltaart

Een echte Amerikaanse apple pie uit je Esse oven? Met krokant korstdeeg en sappige appelvulling is dit dé klassieke appeltaart!Deze traditionele apple pie met boter-korstdeeg en kaneel-appelvulling is de perfecte comfortfood. De Esse oven zorgt voor een goudbruine, knapperige korst en een heerlijk sappige vulling met rozijnen en abrikozenjam. Serveer warm met vanille-ijs of slagroom voor een onweerstaanbaar dessert.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem, plus extra voor bestuiven
  • 150 gram koude boter, in blokjes
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 4-6 eetlepels ijskoud water
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 kilo geschilde appels (Cox, Jonagold, Elstar of Goudrenet)
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje piment of gemalen kruidnagel
  • 3 eetlepels suiker
  • 50 gram rozijnen (of ander gedroogd fruit zoals krenten of cranberry's)
  • 1 eetlepel custardpoeder, gezeefd
  • 3 eetlepels abrikozenjam