Popcorn

Popcorn maken rechtstreeks op de gietijzeren plaat van Esse is een eenvoudige en smakelijke traktatie die je in een handomdraai kunt bereiden. Met de warmte van de Esse-bakplaat kun je perfect knapperige popcorn creëren, met bescherming van de dichte deksel. Hier is hoe je het doet:

Ingrediënten

  • Pofmaïs
  • Zout of poedersuiker

Het recept

  • 1

    • Leg een velletje Bake-O-Glide op de rechterplaat van de Esse of op de gietijzeren plaat die tot 2/3 verwarmd is (tot ongeveer 225 °C).

  • 2

    • Strooi daarop een volle eetlepel pofmaïs en sluit de deksel. Het poffen duurt 5 à 6 minuten.

  • 3

    • Open de deksel niet als je nog plofjes hoort.

  • 4

    • Wil je meer maïs tegelijk poffen, plaats dan een voorverwarmde gietijzeren pan op de sudderplaat. Strooi een enkele laag maïskorrels op de bodem en sluit de pan.

  • 5

    • De popcorn is klaar als je de maïs niet meer hoort ploffen.

  • 6

    • Serveer de popcorn met zout of poedersuiker.

  • 7

    Tip: Maak je popcorn met kinderen, gebruik dan een pan met een glazen deksel. Extra leuk! Recept en foto: Saskia Schepers, Cookerathome.nl