Griekse Gehaktballetjes met courgette

Griekse gehaktballetjes met groenten uit één ovenschaal? In je Esse oven maak je dit complete mediterrane gerecht moeiteloos! Dit eenpansgerecht boordevol Griekse smaken is perfect voor doordeweeks. Sappige gehaktballetjes met munt, geroosterde groenten en romige feta - allemaal uit één braadslede. De Esse oven zorgt voor perfecte roostering en de smaken komen optimaal tot hun recht. Een heerlijk mediterraan recept dat het hele gezin smaakt.

Ingrediënten

  • 400 gram lamsgehakt (of half lamsgehakt/half rundergehakt)
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • Versgemalen zout en peper
  • 2 courgettes, in stukken gesneden
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 3 rode uien, in parten gesneden
  • 25 ontpitte zwarte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Het recept

  • 1

    Maak de gehaktballetjes Kneed het gehakt, paneermeel, ei, gesnipperde ui, munt, zout en peper goed door elkaar Vorm balletjes ter grootte van een walnoot (circa 20-24 stuks) Tip: maak je handen nat voor makkelijker vormen

  • 2

    Bereid de braadslede Bekleed de grote Esse braadslede met Bake-O-Glide bakmat Verdeel de gehaktballetjes in de slede Voeg de courgetteblokjes, kerstomaatjes, uienparten en olijven toe

  • 3

    Op smaak brengen Maal royaal zout en peper over alle ingrediënten Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie Schep alles voorzichtig om zodat alles bedekt is met een laagje olie

  • 4

    Bakken in de Esse oven Verwarm de Esse bakoven voor tot 215°C Plaats de braadslede op de bovenste richel van de oven Zet de stoomuitlaat open voor optimale roostering Bak 45 minuten tot de gehaktballetjes gaar zijn en de groenten mooi geroosterd

  • 5

    Afwerken en serveren Haal de schaal uit de oven Verkruimel de feta over het gerecht Bestrooi met verse muntblaadjes Serveer direct met rijst, pasta of orzo

  • 6

    Tips voor Griekse Gehaktballetjes in de Esse Oven Voor bruinere gehaktballetjes: Zet de gehaktballetjes eerst 5-10 minuten alleen in de ingevette ovenschaal Voeg daarna pas de groenten en olijfolie toe Zo krijgen ze een mooie bruine korst