Het recept
-
1
Maak de gehaktballetjes Kneed het gehakt, paneermeel, ei, gesnipperde ui, munt, zout en peper goed door elkaar Vorm balletjes ter grootte van een walnoot (circa 20-24 stuks) Tip: maak je handen nat voor makkelijker vormen
-
2
Bereid de braadslede Bekleed de grote Esse braadslede met Bake-O-Glide bakmat Verdeel de gehaktballetjes in de slede Voeg de courgetteblokjes, kerstomaatjes, uienparten en olijven toe
-
3
Op smaak brengen Maal royaal zout en peper over alle ingrediënten Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie Schep alles voorzichtig om zodat alles bedekt is met een laagje olie
-
4
Bakken in de Esse oven Verwarm de Esse bakoven voor tot 215°C Plaats de braadslede op de bovenste richel van de oven Zet de stoomuitlaat open voor optimale roostering Bak 45 minuten tot de gehaktballetjes gaar zijn en de groenten mooi geroosterd
-
5
Afwerken en serveren Haal de schaal uit de oven Verkruimel de feta over het gerecht Bestrooi met verse muntblaadjes Serveer direct met rijst, pasta of orzo
-
6
Tips voor Griekse Gehaktballetjes in de Esse Oven Voor bruinere gehaktballetjes: Zet de gehaktballetjes eerst 5-10 minuten alleen in de ingevette ovenschaal Voeg daarna pas de groenten en olijfolie toe Zo krijgen ze een mooie bruine korst