Het recept
-
1
Verwarm de gietijzeren kookplaat van de Esse-cooker tot ongeveer 2/3 van de maximale stand of gebruik de rechterkant van de houtgestookte Esse.
-
2
Meng bloem, bakpoeder, suiker, zout, eieren en melk in een kom.
-
3
Klop het beslag met een handmixer glad.
-
4
Vet de plaat in met een keukenpapiertje met wat olie.
-
5
Giet 3 of 4 hoopjes beslag op de plaat. Zodra de bovenkanten mooi droog zijn en er gaatjes in vallen, draai je ze met een spatel om en bak je ook de andere kant bruin.
-
6
Tip: Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde, afgedekte schaal in de onderste oven die op 100 graden is ingesteld en serveer met suiker, boter en kaneel, of met stroop.
-
7
Tip: Stroop of ahornsiroop kun je vast wat voorverwarmen door het in een kannetje op het bovenblad van de Esse achter de plaat neer te zetten.
-
8
Tip: Gebruik een stevige ijzeren spatel zoals: https://cookerathome.nl/product/plaatmes/
-
9
Recept en foto: Saskia Schepers, Cookerathome.nl