Taartjes van tongfilet met champagnesaus

Bereiding

Snijd de visfilets in stukjes.
Klop de eieren los.
Doe de eieren en de visfilet in de kom van de keukenmachine en maal er zout, peper en nootmuskaat naar smaak door.
Draai een gladde puree en doe deze in een kom.
Dek af met plastic folie en laat het mengsel tenminste 6 uur rusten in de koeling.
Vet 14 ramekinvormpjes goed in met boter.
Giet een paar centimeter kokend water in een braadslee en zet die midden in de warmste oven van de Esse cooker. Doe het vismengsel met de 4 dl slagroom in de keukenmachine en meng grondig.
Vul elke ramekin voor 3/4 met het mengsel en zet ze in de met water gevulde braadslee in de oven, ca 30 minuten.
Maak ondertussen de saus. Snipper de sjalotjes heel fijn en fruit deze in de boter goudgeel.
Voeg de bloem toe en bak nog 2 minuten. Roer beetje bij beetje de wijn erbij en roer goed.
Voeg dan de slagroom toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm borden in de oven.
Haal de taartjes uit de oven en snijd ze met een mes langs de zijkant los.
Stort de taartjes voorzichtig in je hand (warm!) en zet ze rechtop in het midden van het bord.
Giet er wat saus over en omheen en garneer met een takje kervel en zalmeitjes.

Ingrediënten

  • 500 gram tropische tongfilet
  • 4 grote eieren
  • 4 dl slagroom
  • boter
  • verse nootmuskaat

Voor de saus:

  • 60 gram boter
  • 4 sjalotjes
  • 60 gram bloem
  • 5,25 dl champagne of mousserende witte wijn
  • 4 dl slagroom

Voor de garnering:

  • zalmeitjes
  • kervel