De veelzijdigheid van ESSE toestellen

ESSE bestaat al ruim 160 jaar en heeft in die anderhalve eeuw flink wat veranderingen meegemaakt. Maar in de kern blijft het Britse bedrijf doen waar ze goed in zijn - robuuste gietijzeren kachels en fornuizen maken voor ieder huishouden.

Geschiedenis van ESSE

ESSE begon in 1854 met een eenvoudige missie: het creëren van de schoonst brandende, hoogwaardige kachels en fornuizen. ESSE-kachels zijn vertrouwd in enkele van de meest veeleisende omgevingen ter wereld – van de keukens van The Savoy tot Schotse bothies en koninklijke residenties – en worden nog steeds gebouwd in het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 1854 staat ESSE aan de voorhoede van innovatie op het gebied van verwarming en koken in Groot-Brittannië. Tegenwoordig behoren de verwarmings- en kookproducten van ESSE nog steeds tot de schoonst brandende en meest efficiënte apparaten die beschikbaar zijn. De modellen, met afmetingen van 600 of 1000 mm breed, 900 mm hoog en 600-675 mm diep, zijn leverbaar in verschillende kleuren. Gebouwd volgens de laatste strenge stooknormen en met moderne technieken, combineren ze een onverwoestbaar karakter met een lange levensduur, wat ze tot interessante producten maakt.

ESSE biedt cookers op hout, elektriciteit en in hybride vormen.”

De klassieker – ESSE fornuizen op hout

De toestellen waarmee het ooit begon en waarmee ESSE nog steeds blijft imponeren. De fornuizen op hout, die al jaren bijdragen aan een gezellige sfeer in elk huishouden, zijn met ieder nieuw ontwerp schoner in uitstoot en efficiënter in verbruik geworden. Deze toestellen zijn de ware belichaming van alle kennis die ESSE bezit, in een vorm gegoten.

Op hout

Ironheart


De nieuwkomer – ESSE fornuizen op elektriciteit

ESSE blijft innoveren en heeft al jaren een lijn van elektrische fornuizen. Het is in alle opzichten een klassieke ESSE-cooker, met een karaktervol ontwerp, maar met het moderne design dat je mag verwachten van een elektrisch fornuis. Voorzien van een handig bedieningspaneel dat is weggewerkt achter een van de gietijzeren deuren, heeft ESSE met dit tijdloze ontwerp haar klassieker naar de 21ste eeuw gebracht.

Op elektriciteit

1000 X Elektrisch


De warmhouder- ESSE houtkachels

Voor iedereen die op zoek is naar een gezellige warmtebron, maar minder ruimte heeft of al een fornuis in huis heeft, zijn er de ESSE houtkachels. Deze variëren in grootte en kunnen zo klein of groot samengesteld worden als u zelf wilt. Dankzij een glazen opening kunt u op elk moment genieten van de vlammen in het toestel. Loopt u al warm voor het idee van een prachtige ESSE in huis?

Op hout

Lightheart (nieuw)