La recette
-
1
Voorbereiding van de kip: Bestrooi de kippenbouten royaal met zout, peper, tijm en rozemarijn. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kip kort aan beide kanten tot ze goudbruin zijn (hoeft niet door te garen).
-
2
Ingrediënten in de slowcooker: Leg de kip in de slowcooker. Voeg de fijngehakte knoflook, citroensap en citroenschijfjes toe. Giet de kippenbouillon en de resterende olijfolie eroverheen. Zorg dat de kip gedeeltelijk onder het vocht ligt.
-
3
Koken: Zet de slowcooker op low en kook 6-7 uur, of op high voor 3-4 uur. De kip moet zacht zijn en bijna uit elkaar vallen.
-
4
Serveren: Haal de kip voorzichtig uit de slowcooker en serveer op een schaal. Giet wat van de saus over de kip voor extra smaak. Garneer met verse kruiden en een extra schijfje citroen.