Gezonde slowcooker recepten​

Dit frisse en gezonde gerecht is eenvoudig te maken en perfect voor een drukke dag. Het heeft maar een paar ingrediënten nodig en de slowcooker doet al het werk voor je. Serveer het met gestoomde groenten of een salade voor een complete maaltijd.

Ingrédients

  • 4 kippenbouten (of kippendijen zonder bot)
  • 2 citroenen (sap van 1, de andere in schijfjes)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn (of 1 theelepel gedroogde rozemarijn)
  • 100 ml kippenbouillon

La recette

  • 1

    Voorbereiding van de kip: Bestrooi de kippenbouten royaal met zout, peper, tijm en rozemarijn. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kip kort aan beide kanten tot ze goudbruin zijn (hoeft niet door te garen).

  • 2

    Ingrediënten in de slowcooker: Leg de kip in de slowcooker. Voeg de fijngehakte knoflook, citroensap en citroenschijfjes toe. Giet de kippenbouillon en de resterende olijfolie eroverheen. Zorg dat de kip gedeeltelijk onder het vocht ligt.

  • 3

    Koken: Zet de slowcooker op low en kook 6-7 uur, of op high voor 3-4 uur. De kip moet zacht zijn en bijna uit elkaar vallen.

  • 4

    Serveren: Haal de kip voorzichtig uit de slowcooker en serveer op een schaal. Giet wat van de saus over de kip voor extra smaak. Garneer met verse kruiden en een extra schijfje citroen.