Warme Kernhemtaart met uien

Bereiding

Doe de bloem in een kom Verdeel de boter in stukjes en leg die in een kuiltje bloem
Giet de melk er overheen en voeg de gist en een beetje zout toe.
Meng alles, goed kneden tot een bal.
Deeg 15 min. laten rusten en rijzen.
Rol het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee. (24 cm)
Bak de taartvorm in de bovenste oven 10 min voor.
Snijd de korst van de Kernhem en snijd daarna de kaas in stukjes.
Verwarm de slagroom op de rechterplaat en voeg de kaas toe en deze langzaam laten smelten.
Snij de uitjes in kleine ringen.
Klop de eieren los op en meng deze met het kaasmengsel en de uienringen. Op smaak brengen met zout en peper.
Het mengsel in de taartvorm gieten en dan ongeveer 40 minuten in de bovenste oven bakken.

Warm serveren met witte druiven en een glaasje Gewurztraminer.

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 0,75 dl melk
  • 7 gr gedroogde gist
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 bosje jonge uitjes
  • boter
  • 400 gr Kernhem kaas