Schotse Rode Kool

Bereiding

Schil de uien en snij ze in dunne plakken
Smelt de 50 gram ganzenvet in het grote bakblik en voeg de uien toe
Laat de uien zachtjes zweten zonder dat ze kleur krijgen op de linker plaat
Voeg de rode kool toe en dit 10 minuten sauteren
Voeg 3 dl water, frambozenazijn, zout, peper, kaneelstokje en het laurierblad toe
Leg de bakplaat op het bakblik en zet deze voor 1 1/2 uur in de onderste oven bij stand 5 a 6.
Schil de appel, klokhuis verwijderen en in partjes snijden.
Voeg de appel en suiker toe aan de rode kool en laat dit nog een uurtje in de onderste oven staan
Meng de bloem met de boter en kneed dit tot een deegje.
Haal het bakblik uit de oven en zet dit op de rechter plaat. Voeg het deegje in kleine stukjes toe. Goed roeren en nog 5 minuten op de linker plaat zonder deksel koken om de bloem te laten garen. Verwijder het kaneelstokje en laurierblad.
Opdienen met aardappelpuree en (kalfs)saucijsjes

Ingrediënten

  • 1500 gr dun gesneden rode kool
  • 8 goudreinette
  • 30 gr boter
  • 50 gr ganzenvet
  • 3 dl frambozenazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 uien
  • zout, peper, kaneelstokje en laurierblad
  • 30 gr bloem