Paddestoellenrisotto met rode wijn

Bereiding

Doe de gedroogde paddestoelen in een kom overgiet ze met heet water en laat 20 min weken.
Laat ze uit lekken en knijp ze uit, bewaar het vocht.
Smelt de boter samen met de olie in een pan en bak de knoflook, ui, rozemarijn, salie en basilicum 5 min op de rechter plaat. Roer af en toe.
Doe de tomaten erbij en laat 15 min sudderen in de onderste oven.
Voeg de geweekte paddestoelen plus zout en peper naar smaak toe en houd alles 5 min afgedekt de rechter plaat.
Maak intussen de bouillon en gebruik het weekvocht.
Breng de bouillon aan de kook.
Doe de peterselie en de rijst bij de groentenbouillion in de pan en roer.
Giet de wijn erbij en laat hem verdampen.
Voeg de bouillon toe en zet met de deksel erop circa 20 min in een kook oven.
Borstel de verse paddestoelen schoon, bak ze in de boter en bestrooi met zout en peper.
Serveer de risotto met wat gebakken paddestoelen en geraspte parmezaan.

Ingrediënten

  • 125 gr gedroogde paddestoelen
  • 60 gr boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote teen knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 1 takje verse salie fijngehakt
  • 1 takje basilicum fijngehakt
  • 6 tomaten ontveld en kleingesneden
  • 1 liter paddestoelenbouillon (blokjes)
  • 0,5 liter groentebouillon (blokjes)
  • 1 takje blad peterselie fijngehakt
  • 500 gr risotto rijst
  • 300 ml Italiaanse rode wijn
  • 60 gr parmezaan, vers geraspt
  • 500 gr bospaddestoelen gemengd