Mosterdsoep

Bereiding

Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een pan voeg spek en ui toe.
Bak zachtjes tot de ui goudgeel is.
Doe de bloem in een keer bij het spek-uienmengsel en roer glad.
Zet de pan in de warmhoudoven van de Esse cooker om de bloem te laten garen.
Haal de pan eruit en voeg al roerend de bouillon en de melk toe.
Zet de pan weer in de warmhoudoven van de Esse cooker tot het een lichtgebonden soep is.
Af en toe roeren.
Verwarm koffiekopjes voor. Snijd de prei in hele dunne ringen, spoel goed en laat drogen in een theedoek.
Zet de pan weer bovenop het fornuis en voeg peper, mosterd en room toe.
Proef op smaak en voeg eventueel mosterd, peper en/of zout toe.
Schenk de soep in de voorverwarmde koffiekopjes en garneer met de ringetjes prei.

Ingrediënten

  • 300 gram gerookt spek in kleine reepjes
  • 120 gram boter
  • 3 uien
  • 120 gram bloem
  • 1,5 dl kalfsbouillon (van fond)
  • 1,5 liter volle melk
  • 9 el grove, pittige mosterd
  • 2 dunne preien
  • 3 slagroom
  • versgemalen peper