Gebraden speenvarkenrug uit de oven

Bereiding

hak de kruiden fijn.
snij het vlees in drie gelijke stukken.
bestrooi het vlees met peper en zout en de gehakte kruiden.
wikkel het varkensnet eromheen.
verhit in een koekenpan geklaarde boter of beurre culinair en bak het vlees rondom bruin.(1/3 stuk per keer) zet het vlees in een braadslee in de bovenste oven (ca.180 graden) in het midden van de oven.
prik in het dikste gedeelte van het vlees een kernthermometer en haal het vlees eruit als de kerntemperatuur 68 graden is.
laat het vlees in een andere schaal op een warme plaats (op de Esse Cooker bijvoorbeeld!) zeker 10 minuten rusten.
zet de braadslee bovenop de cooker op de rechterplaat en deglaceer de braadjus met een half glas port en een half glas madeira.
snij het vlees vanaf de bovenkant in karbonaadjes en serveer met vossenbessenchutney, hete bliksem en gesauteerde paddestoelen.
lepel wat van de braadjus over het vlees.

Ingrediënten

  • 2400 gram speenvarkenrug, licht gepekeld en gerookt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje kervel
  • varkensnet
  • peper zout
  • geklaarde boter of beurre culinair
  • half glas port en half glas madeira