Crumble met appels, peren en bramen

Schil de appels en de peren en snij alles in stukje van 2 bij 2 cm.
Doe de stukjes in een kom en roer er voorzichtig de basterdsuiker, kaneel en kruidnagelpoeder doorheen.
Doe het fruit in een ingevette ovenschaal en verdeel er de bramen overheen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe dit in de kom van de keukenmachine.
Snij de ijskoude boter in stukjes en doe die ook in de kom.
Voeg de kaneel en de suiker toe en laat de keukenmachine draaien tot het een kruimelige massa is.
Voeg nu de amandelen toe en draai tot deze gehakt zijn( niet te fijn).
Strooi nu het kruimeldeeg over het fruit en druk het met je handen stevig aan.
Schraap met een vork licht over het deeg.
Zet de schaal in het midden van de bovenste oven van de Esse Cooker, ongeveer 40 minuten op 200 graden.
Laat de crumble 15 minuten rusten en serveer warm met room, vanille-ijs of kaneelijs.

Ingrediënten

  • 1 kg peren (DoyennÈ du Comice)
  • 400 gram moesappels (goudreinet)
  • 400 gram Cox-appels
  • 250 gram bramen(diepvries)
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 200 gram gepelde amandelen met het bruine velletje er nog omheen
  • 150 gram koude boter
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels kaneel
  • 200 gram rietsuiker