Onze cookers

Naast ons hoofdmerk Esse uit Engeland zijn we ook importeur van De Manincor fornuizen en Wekos fornuizen van de familie Corradi. Beide uit Italië.

Esse cookers

De geëmailleerde gietijzeren cookers (fornuizen) van Esse zijn zeer degelijk en met een historie die terug gaat naar 1854 haal je een origineel Engels kwaliteitsproduct in huis waar 5 jaar garantie op zit. Esse heeft cookers op hout, elektra en gas en sommige modellen zijn ook goed onderling te combineren. De modellen zijn 500, 905 of 990 mm breed, 900 mm hoog en 600 mm diep en in twintig kleuren leverbaar.

Elektrisch

Hout

Gas

gecombineerde cookers

Enkele voorbeelden van hout met elektrisch en omgekeerd.

In steeds meer huizen treft men tegenwoordig de gezelligheid van een echte ESSE Cooker aan. Al vanaf 1854 wordt in Engelse boerderijen en country houses gekookt met deze comfortabele kwaliteits kook- en bakoven. ESSE Cookers brengen sfeer en warmte in uw huis.

Een ESSE Cooker bestaat uit een ‘normale’ kookplaat, waarop u net als op andere fornuizen het eten kunt bereiden. Het bijzondere van de ESSE zijn de twee of drie ovens: een kookbakoven, waarin men aardappelen, vlees en groenten kookt en braadt. Door de indirecte warmtecirculatie blijven de smaak en de sappen in het eten optimaal bewaard. De tweede oven is de zogenaamde sudderoven. Ideaal voor een sudderlapje, maar ook om ’s ochtends de aardappelen en groente in te zetten, zodat u meteen aan tafel kunt als u na een dag hard werken thuis komt. Deze manier van koken is ook nog eens heel gezond door het grote behoud van vitaminen en smaakstoffen in de voeding. De derde oven is de warmhoudoven.

Ziet u zichzelf al een heerlijk diner bereiden in uw huis op het platteland of uw karaktervolle woning in de stad? Waan uzelf in een echte Engelse boerderij omringd door landerijen met grazende schapen en speelse schaapshonden. Beleef de sfeer van weleer, ruik de geur van verse groente en het gebakken brood.

Kom gerust eens langs bij ESSE Cookers Nederland en proef de stijl, ervaar het gemak, maar vooral krijg het gevoel bij de enige echte ESSE Cooker. Want eenmaal geproefd aan deze cooker, wilt u nooit meer iets anders!

Alle modellen zijn aanwezig in onze showroom zoals bijvoorbeeld het model 990 op hout met drie ovens, het schoonste fornuis ter wereld met een Co2 uitstoot van 0,01%. Bij ESSE gaat men met de tijd mee maar dit wel met behoud van de traditionele waardes.

De Manincor

Deze fornuizen uit Trento zijn moderner van uitstraling maar zijn degelijk gebouwd en hebben een on-Italiaanse goede kwaliteit. Mooie combinatie fornuizen in hout, gas en/of inductie. Ook leverbaar met Warmtewisselaar voor aansluiting op de CV installatie.
Stel zelf uw fornuis samen op www.demanincor.com en ga naar de configurator en vraag hierna offerte aan. We zijn dealer en importeur van De Manincor.

De De Manincor fornuizen worden sinds 1828 gemaakt in het Italiaanse Trento. Bij het ambachtelijke bedrijf is nu de vijfde generatie van de familie De Manincor aan het werk.

Deze collectie van De Manincor is pure topklasse en heeft zijn weg naar Pauselijke en Koninklijke afnemers gevonden. Daar is men bij De Manincor zeer trots op en het zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteit. Ook in de horeca ziet men regelmatig de fornuizen van De Manincor, welke vaak op maat gemaakt worden.

De fornuizen zijn uit te breiden met modules gestookt op hout. Deze modules kunnen tevens voor de verwarming/CV van de keuken en/of huis zorgen.

Wekos

Fornuizen van Wekos zal niet iedereen mooi vinden maar met de tegeltjes hebben zeker een aparte doch sfeervolle uitstraling. Deze tegels houden de warmte extra lang vast.
De Fornuizen en kachels van Wekos zijn ook via ons leverbaar. Zie de website van Wekos voor nadere informatie, of neem contact op met ons.

Ons nieuwe merk heet ‘WEKOS – made in Italy’. Van deze firma zijn we importeur geworden van de gecombineerde fornuizen. Echt iets unieks. Een combinatie van Gas, Elektra en Hout in één fornuis. Dit fornuis – ambachtelijk produkt van Corradi-familie – heeft een kookplaat en oven gestookt op hout, een elektrische oven en een kookplaat voorzien van vier gasbranders. Het uiterlijk heeft de finesse van Italië en binnenwerk is degelijk gietijzer.

Daar de Wekos fornuizen op bestelling met de hand gemaakt worden is bijna elke combinatie mogelijk. U zegt maar hoe u het hebben wilt.