Citroentaart

Bereiding

Maak het deeg in de keukenmachine.
Druk het deeg in een ingevette vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de bodem 15 minuten in een oven (op de bodem van de bovenste oven) van ongeveer 200 graden.
Was de citroenen en rasp de schil eraf, alleen het geel. Pers de citroenen uit en zet het sap even weg.
Klop de eieren, suiker en rasp met de mixer licht en schuimig.
Smelt de boter en klop die erdoor, meng het sap erdoor, wellicht niet alles en schenk dit mengsel in de taartbodem.
Bak nog ca.45 minuten en laat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eieren
vulling
  • rasp en sap van 2 citroenen (bvk biologisch)
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram boter
  • poedersuiker