Cappuccino van eekhoorntjesbrood

Bereiding

Maal het gedroogde eekhoorntjesbrood heel fijn in de keukenmachine.
Snipper het sjalotje en fruit het in een 1 eetlepel boter.
Voeg de fond en de gemalen paddestoelen toe en laat 30 minuten trekken in de onderste oven van de Esse Cooker.
Zeef de fond en meet na, het moet 1,6 liter zijn.
Smelt de 50 gram boter in een pan en voeg de bloem toe, laat even garen.
Voeg de fond toe, eerst een klein beetje en roer goed (roux), voeg dan de rest van de fond toe.
Meng de koksroom met het eidooier (liaison) en giet een beetje van de warme soep bij het mengsel,(marriage maken).
Giet dan het mengsel bij de soep en warm de soep goed door. Niet Koken.
Warm koffiekopjes voor in de onderste oven.
Schenk een gedeelte van de soep in de beker van de staafmixer en schuim op en giet in de koffiekopjes.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1,6 liter gevogeltefond
  • 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 dl koksroom
  • 2 eidooiers