Aardappelblini’s met crème fraîche, gerookte zalm

Bereiding

schil de aardappelen, laat ze heel en breng ze boven op de Esse Cooker aan de kook, met een bodempje water.
Laat ze drie minuten koken, dan afgieten en verder garen in de oven.
pureer de aardappelen met de boter en laat afkoelen.
zeef de bloem en het zeezout boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
doe er de losgeklopte eieren in en de helft van de melk en roer met een garde tot een glad beslag.
roer de rest van de melk, de aardappelpuree, zout en peper naar smaak door het beslag.
laat even rusten (10 min.)
verhit op de linkerplaat een gietijzeren poffertjespan en kwast de holletjes in met een beetje olie.
laat de pan goed warm worden en giet dan voorzichtig in elk holletje wat van het beslag.
als de bovenkant gaar is omdraaien.
hou de blini’s warm in de onderste oven.
leg op elke blini een lepeltje crème fraîche , een stukje gerookte zalm en een takje dille.
leg de bakfolie op de rechterplaat van de Esse Cooker en bak de kwarteleitjes tot het wit gestold is.
leg op elke zalmblini een kwarteleitje en garneer met de viskuit en een takje dille.

Ingrediënten

  • 250 gram bloemige aardappelen
  • 30 gram boter
  • 150 gram bloem
  • zeezout
  • 2 eieren
  • 3 dl melk
  • versgemalen zwarte peper
  • 250 ml crème fraîche
  • 250 gram gerookte zalm
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 klein bosje verse dille
  • eventueel zwart viskuit
  • olie en kwastje